EEN ONVERGETELIJKE ERVARING IN EEN UNIEKE PROVENÇAALSE AMBIANCE

Omgeving

HOME > Omgeving

Omgeving

blog_post_image

Belle Laurise ligt op ca. 5 minuten rijden van het prachtige, middeleeuwse bergdorpje Seillans, dat ligt achter een stevige ommuring. Het is dan ook niet verbazend dat dit dorpje een lange en indrukwekkende geschiedenis heeft. Het dorpje doet middeleeuws aan. Dit komt mede door het labyrint aan kasseienstroken, rustieke portalen en oude fonteinen. De okerkleurige huizen steken schril af tegen de omringende groene heuvels. Seillans is dan ook geclassificeerd als één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Dit gegeven trok vele kunstenaars aan. Zo heeft de beroemde surrealistische schilder Max Ernst hier de laatste tien jaar van zijn leven doorgebracht.

Iets verder vindt u bekendere plaatsen als Fayence, Draguignan en Grasse. Gaat u vooral een keer eten bij restaurant La Gloire de mon Pere op het dorpsplein, Chez Hugo of geniet van haute cuisine bij Le Castalleras. Er zijn veel prima restaurants in de nabije omgeving. In Fayence kunt u eten bij Les Temps des Cerises, een toprestaurant met nederlandse kok. Rond Seillans liggen een aantal schilderachtige dorpjes. Bij Fayence ligt op de vlakte het bekende zweefvliegveld (ook prima om alleen te lunchen tussen de Fransen).

U bent zo aan de kust in plaatsen als Cannes, St.Raphaël, Fréjus, St. Tropez en (de luchthaven van) Nice. In het interessante achterland van de Côte d’Azur vindt u plaatsen als Grasse en St. Paul de Vence of rijdt u de bergen in (Alpes-Maritimes, Alpes-de-Haute-Provence). Golfbanen zijn er in de omgeving volop te vinden en voor de wintersportfanaten zijn er zelfs skimogelijkheden op redelijke afstand.

De nabije omgeving
Op enkele kilometers van de befaamde kuststrook liggen de groene valleien en de beboste heuvels van Ste.-Baume en het Massif des Maures met watervallen, beekjes en grotten. Tussen Cannes en Fréjus ligt het ongerepte en uitgestrekte natuurgebied: Massif de Esterel.

Op korte afstand van de Var vindt u Gorges du Verdon. Hier tekent zich een fantastisch landschap van rotsen en kloven af. Aan het einde van de Canyon, ligt het prachtig gelegen Moustiers-Ste-Marie en even verderop bij Puimoisson, vindt u de hoogvlakte van Valensole met prachtige lavendelvelden, amandelbomen en wilde papavers. In de Var zijn vele oude Provençaalse dorpjes te vinden met hun smalle straatjes, oude kerkjes, fonteinen en schilderachtige pleintjes. Zeker een bezoek waard zijn Seillans, Fayence, Barjols, Aups, Cotignac, Lorgues en Salernes en het bij St. Tropez gelegen Ramatuelle, Grimaud en Gassin. In deze streek vindt u sinaasappel- en olijfbomen, wijn- en lavendelvelden en prachtige mimosa.

Golfliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen want in de Var zijn er vele prachtige golfbanen. En met ca 300 zonnige dagen per jaar is dit een van de meest aantrekkelijke golfbestemmingen in Europa. Een van de mooiste banen is die van St. Endréol. De stranden van Fréjus, St. Raphaël, St. Tropez, Sainte-Maxime en Les Issambres zijn allen aan te bevelen. Belangrijke feesten en activiteiten zijn er in elke maand te vinden, zoals de Bravadas in St. Tropez in mei en juni. Weliswaar niet in de Var gelegen, maar beslist de moeite waard, is het nabijgelegen Aix-en-Provence, de historische en culturele hoofdstad van de Provence.

St. Paul de Vence
St. Paul de Vence is de moeite waard en moet men gezien hebben. Veel kunstwinkels en galeries.

Vence (oude gedeelte)
Stadje met 80 arcades.

Nice
Nice heeft mooi winkels (Lafayette), een boulevard, een schoenenmarkt, een oude stadskern en een haven met veel antiekwinkels. Even voor Nice bevindt zich het grote winkelcentrum Cap 3000 (staat aangegeven als u naar Nice rijdt).

Antibes (oude gedeelte)
Veel restaurants, gezelligheid, kunst, grote haven met prachtige jachten. Donderdagochtend tot 13.00 uur markt.

Juan Le Pins
Zeer bekend. Gezellig om uit te aan. Prachtige stranden, leuke winkeltjes, die in juli en augustus tot middernacht open zijn.

Valbonne
Vrijdagochtend tot 14.00 uur markt. Zondagochtend tot 13.00 uur rommelmarkt.

Cannes
Cannes heeft prachtige winkels, een gezellige promenade en een grote haven. Op zondag is hier markt.

Mougins
Pittoresque dorpje met veel bekende restaurantjes.

Monaco
Prachtig aangelegde parken, het beroemde casino, een grote haven, exclusieve winkels en natuurlijk het paleis op de heuvel.

St. Tropez
St Tropez en Port Grimaud zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Italië
Wekelijks op vrijdag is er in Ventimiglia (net over de grens) een grote markt tot ongeveer 18.00 uur.

Direct contact

Uw bericht is verzonden
Uw naam:
Telefoon:
E-mail:
Uw bericht: